Cantobox® onbegrensde mogelijkheden

Er zijn veel technieken beschikbaar om een Cantobox verpakking nóg meer een eigen uitstraling te geven!
cantobox_creatievevormen

Creatieve dozen

De meeste verpakkingen zijn rechthoekig. Maar de Cantobox geeft mogelijkheden om daar creatiever mee om te gaan. Hiernaast staan enkele vormen die we goed kunnen produceren.
Daarnaast kunnen we in de deksel vormen uitstansen. Dit geeft een verrassend effect omdat u door de stans al een deel van de inhoud kunt zien.

De basis van de Cantobox is karton

Meestal gebruiken we daar grijsbord voor: een materiaal wat volledig bestaat uit gerecycled papier. De diktes variëren daarbij van 1,25 mm* tot 3 mm* ( * de diktes zijn afhankelijk van het type en de kwaliteit van het materiaal).
In veel gevallen wordt het karton aan twee zijden met drukwerk beplakt. De kleur van het basismateriaal maakt dan niet meer uit. Blijft het karton zichtbaar in het eindproduct, dan kunnen we bijvoorbeeld kiezen voor All Black en All White. Dit zijn kartonsoorten die door en door gekleurd zijn. Voor heel exclusieve verpakkingen kunt u ook kijken naar collecties uit de passe partout series. Hierbij zitten prachtige kleuren en structuren. Let op: niet alle kartonsoorten zijn te verwerken op onze Cantobox machine. Neem daarom vooraf contact op met uw Cantobox®-dealer om de ideeën door te nemen.

Cacheren geeft cachet

De basis van het Cantobox doosje is karton, meestal grijsbord. Om het te verfraaien wordt het grijsbord beplakt met een bekledingsmateriaal. Vaak is dat drukwerk. Maar wil je écht een bijzondere verpakking, dan zijn er veel meer mogelijkheden.

Kleur bekennen met drukwerk

Met drukwerk geeft u kleur aan de Cantobox. De Cantobox kan omplakt worden met vele verschillende soorten drukwerk, zoals offset drukwerk, digitaal drukwerk of drukwerk voorzien van zeefdruk of foliedruk. Een mooie print of mooi drukwerk begint met een goed ontwerp. Betrek ons in het ontwerptraject voor het beste eindresultaat!

Een doosje met krokodillenmotief…

Voor het beplakken van het grijsbord is prachtig materiaal beschikbaar. Kijk bijvoorbeeld eens bij de collectie van Winter & Company: deze omvat meer dan 3.000 soorten bekledingsmateriaal waarvan vele geschikt zijn voor de Cantobox. Wat denkt u van knal oranje leermotief, of een gif groen krokodillenpatroon?
Wilt u liever een echte jute uitstraling: u vindt het allemaal in die collectie. Veel van deze materialen kunt u daarna verder veredelen. Houd er wel rekening mee dat de meeste soorten van deze collectie minder geschikt zijn om in offset te bedrukken. Kiest u voor exotische combinaties, neem dan in een vroeg stadium contact op met uw Cantobox®-dealer om uw wensen door te nemen.

Extra sterk met lamineren

Lamineren is het aanbrengen van een dunne laag kunststof op papier. Deze laag beschermt het papier tegen vingers en beschadigingen. Bovendien geeft het sterkte en een luxe uitstraling. Er zijn verschillende soorten: hoogglanzend, mat en zelfs met een linnenstructuur.
U kunt ook verder gaan met combinaties: een laminaat van mat kunststof en met een hoogglans vernis of foliedruk daar overheen. Met deze combinaties maakt u echt luxe verpakkingen.

Opvallen met foliedruk

U kent vast wel de goud- en zilverfolies voor een exclusieve uitstraling. Maar tegenwoordig zijn er folies leverbaar in duizenden kleuren en patronen. Het lijkt misschien een hele kostbare druktechniek, maar dat valt reuze mee.
Voor foliedruk wordt een stempel gemaakt van het beeld dat bedrukt gaat worden. Deze stempel perst de folie met hitte in het papier. Houd er daarom rekening mee dat het beeld niet al te gedetailleerd kan zijn. Een 8 punts letter zal bijvoorbeeld snel gaan dichtlopen. Dit is wel afhankelijk van lettertype en papiersoort. Er zijn ontwerpers die foliedruk niet genoeg vinden. Die laten de folie die op het papier geperst is weer bedrukken: dat kan heel verrassende effecten geven!

Tastbaar beeld met pregen

Met pregen (ook wel prägen of embossing genoemd) brengt u een relief in het papier aan. U voelt het beeld echt op het papier liggen. Een verpakking met een preeg krijgt hiermee een extra luxe uitstraling. Een tekst of logo wordt met een stempel en een contravorm in het papier geperst waardoor het beeld ‘op’ het papier komt te liggen. Ook hier zijn verschillende mogelijkheden: u kunt het beeld niet alleen opliggend laten pregen, maar ook ‘verdiept’. Een combinatie van deze twee is ook mogelijk. Houd er rekening mee dat het beeld niet té gedetailleerd is.

Maak indruk met special effects

Papier wordt meestal bedrukt met inkt in 4 kleuren of met een PMS. Maar er zijn meer mogelijkheden. Wat denkt u van Glow in the dark, glitter, of inkt dat verkleurt met de temperatuur. Afhankelijk van het concept van de verpakking zijn er veel mogelijkheden om het effect van de verpakking nóg meer impact te geven.

Een stijlvol interieur

Al onze Cantobox dozen worden gemaakt om een product in op te bergen. Die producten zijn heel divers en vragen vaak om een eigen interieur. Voor het ene product moet het een mooie presentatie zijn, voor een andere een hele goede bescherming.

Van karton kunnen we een interieur stansen met door- en- door wit of zwart karton. Hiervoor maken we een stansvorm dat in het karton wordt geperst. We kunnen het interieur nét zo stijlvol maken als de Cantobox zelf.

Een persoonlijke verpakking

Consumenten verwachten steeds meer maatwerk. Dus een gepersonaliseerde verpakking zal zeker in de smaak vallen. Met Cantobox verpakkingen zijn daar mogelijkheden voor:

Lasersnijden: Nadat de verpakking klaar is kun je met een laser een persoonlijke tekst op de verpakking ‘schrijven’.

Extra’s: We kunnen een Cantobox verpakking ook aanvullen met een bandje dat om het doosje zit. Dit bandje kan bedrukt worden met een persoonlijke tekst zoals de naam van de ontvanger. De bandjes kunnen bij onze vakkundige handafwerking worden toegevoegd.

Cantobox® specificaties

Formaten, kartonsoorten, bedrukking: er zijn veel mogelijkheden om een Cantobox te maken.
Cantobox specs
Maat Minimum Maximum
L 56 mm 560 mm
W 56 mm 360 mm
H 15 mm 170 mm
t 1,25 mm* 3 mm*
Cantobox specs
Plano Minimum Maximum
C 100 mm 525 mm
D 140 mm 725 mm